terug

10-05-2021

Factor 2. Type koolhydraten

TYPE KOOLHYDRATEN | Je hebt verschillende soorten koolhydraten, die allemaal weer hun eigen uitwerking hebben op je bloedglucose. Zo kennen we allemaal wel de snelle of langzame suikers, zoals snoep of rijst. Het totaal aantal koolhydraten in een product kan hetzelfde zijn, maar de samenstelling hiervan maakt veel uit voor de invloed die het heeft op je bloedglucose. Bestaat het product alleen maar uit suikers, of juist voor een groot deel uit vezels? In dat laatste geval zal je bloedsuiker veel minder snel stijgen.

En dan is er nog de vorm van het voedsel. Vast of vloeibaar is ook van grote invloed op je bloedglucosewaarde. Zelf drink ik eigenlijk nooit ook maar iets waar koolhydraten in zitten. (tenzij ik een hypo heb natuurlijk!) Maar vanaf het begin heb ik frisdrank, maar ook verse vruchtensapjes afgeschaft. Te lastig te managen. Een lekkere fruit smoothie vind ik heerlijk, maar neem ik eigenlijk maar met hoge uitzondering. Eigenlijk wel jammer…misschien moet ik het nu ik loop maar weer eens gaan proberen...


 
  • Loes Heijmans - spreker & auteur
  • 06 - 50 99 72 67
  • info@loesheijmans.nl




  • privacy verklaring
FJ Design