Spreker

'Een verhaal dat mij écht helpt in mijn
werk als diabetesverpleegkundige'

'Ik zag mijn vriendin, die zelf diabetes type 1 heeft,
glunderen van herkenning tijdens de lezing van Loes'

'Een kijkje in het hoofd van iemand met diabetes type 1
is confronterend, maar ook heel waardevol' 

 
'Goed dat Loes haar verhaal met ons wilde delen,
heel verhelderend om te horen hoe het voor de patiënt is'

'Aangrijpend, persoonlijk, inspirerend'

Voor zorgverleners is mijn verhaal een eye-opener van jewelste. Ook al zijn zij dagelijks in gesprek met diabetes type 1 patiënten, het blijft een ziekte die voor het grootste deel om zelfmanagement gaat. Je kunt niet in het hoofd van je patiënt kijken tijdens een consult. Tijdens mijn lezing krijg je dat inkijkje wel, wat vaak prachtige inzichten oplevert.

Het is mijn missie om meer awareness te creëren voor de meest ondergewaardeerde chronische ziekte die er is. En meer begrip voor het harde werk dat wij dagelijks leveren om op lange termijn óók nog een leuk leven te kunnen leiden. Ik geef lezingen over het échte leven met type 1 diabetes maar bijvoorbeeld ook over hoe diabetestechnologie mijn leven veranderde en de kracht van de online diabetes community. 
 
'Deze lezing zou een verplichte les moeten worden in de opleiding voor diabetesverpleegkundigen.'
John van de Boel, diabetesverpleegkundige

Heb je zelf ook diabetes type 1, dan is mijn verhaal vooral een feest der herkenning. Nee, je bent niet alleen en ja, ik gooi mijn insulinepomp soms ook het liefst door het raam naar buiten. Ik begrijp je frustraties als je een hypo hebt en de onmacht die je voelt als je bloedglucosewaardes niet doen wat jij wil. De knikkende hoofden op de eerste rij die ik zie bij andere ervaringsdeskundigen geven mij ook nog altijd een goed gevoel; poeh gelukkig, ik ben inderdaad niet de enige. 

Ik lever graag een waardevolle bijdrage aan jouw:
- congres
- symposium
- evenement
- teammeeting
- patiëntenbijeenkomst
- livestream
- Insta take-over
- podcastserie

Neem contact met me op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken!

 06 - 50 99 72 67
info@loesheijmans.nl 
Loes Heijmans, inspirerend spreker over diabetes type 1Loes Heijmans, inspirerend spreker chronische ziekteLoes Heijmans, inspirerend spreker over diabetes type 1Loes Heijmans, inspirerend spreker chronische ziekte

Ervaringen met Loes als spreker:

De aanwezige zorgverleners van het DiabetesZorgCongres beoordeelden de lezing van Loes gemiddeld met een 8,5. 
'Erg boeiend, nuttig en indrukwekkend'
'Wat leuk en leerzaam om ook een ervaringsdeskundige aan het woord te laten en wat een power vrouw!!'


 


‘Hartelijk bedankt voor de geslaagde Facebook live lezing! We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen van onze klant en de community!’

Nienke Marree via Abbott
‘Vandaag hebben we een enorm druk bezocht multidisciplinair symposium over diabetes gehad. Waarbij ervaringsdeskundige Loes Heijmans-Beek ons een kijkje in haar leven gaf. Wat we als zorgverleners uit de boeken meekrijgen wil niet altijd een beeld van de praktijk schetsen. Een belangrijke boodschap die ze meegaf was dat je op de ervaring en kennis van de patiënt moet rekenen. Leven met diabetes is een enorme klus, maar door samen te werken en verder te kijken dan alleen bloedglucosewaarden komen we een heel eind!
We willen Loes enorm bedanken voor haar enthousiasme en openheid!’

Annemijn Beekman van Studievereniging NOPFY, HAN Nijmegen


De diabetesverpleegkundigen van V&VN Diabeteszorg beoordelen de lezing ‘Doe mij maar Diabetes’ van Loes Heijmans tijdens hun regioscholing gemiddeld met een 9,1.

 
Humor en relativering maken het verhaal van Loes zeer toegankelijk voor één ieder. Vanaf het eerste moment word je meegezogen en begrijp je onmiddellijk de uitdagingen die ze gedurende de strijd met Diabetes heeft moeten ondergaan. Thuiszorgverpleegkundigen, artsen en zorgverstrekkers waren laaiend enthousiast na haar verhaal te hebben aangehoord...een eyeopener die hen zal helpen de zorg voor de alsmaar groeiende groep van diabetes patiënten te verbeteren. Een top entertainer met een oprecht interessant verhaal!

Stefan Brosens, Van Heek Medical BE
‘We lanceerden een JONG magazine over zwangerschap bij diabetes. Tijdens de lancering sprak Loes de bezoekers toe met een Ted Talk. Wat een inspirerende vertelster! Haar open en verstaanbare manier van vertellen boeide alle aanwezigen enorm. Inspirerend en fijn om te horen! Ok… en ook confronterend en heftig. Maar al met al een fijne combinatie met de wat zakelijkere benadering van Dr Harold de Valk die de andere inhoudelijke bijdrage verzorgde. Dank je wel, Loes!’

Inge Olivier van Diabetesvereniging Nederland
  • Loes Heijmans - spreker & auteur
  • 06 - 50 99 72 67
  • info@loesheijmans.nl
  • privacy verklaring
FJ Design